תזונה הוליסטית

לפי האיורוודה, הרפואה ההודית העתיקה שמשלימה את היוגה, המזון הוא קדוש והגוף הוא מקדש.
כך גם בריטריטים שלנו, אוכל משובח ומזין הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה.
האוכל הוא צמחוני וטבעוני, איכותי, בריא וטעים.
המבשלות המופלאות שלנו בוחרות חומרי גלם אורגניים עונתיים וטריים מחקלאים מקומיים ורוקמות מהם קסמים במטבח, אשר משלימים את החוויה הכוללת של כל סדנה.
את האהבה והיצירה תחושו בכל ביס.

בערב שישי, כולם מתלבשים בלבן חגיגי לכבוד ארוחת שבת מזינה ומשובחת.
לפני כל סדנה, אנו אוספות מהמשתתפים אלרגיות ורגישויות, כך שלכל אחד ואחת יהיו מגוון אלטרנטיבות לבחירה.

בינתיים, מוזמנים להתפנק עם מתכונים בריאים וטעימים בהשראת הריטריטים שלנו.

לחם כוסמת

2 כוסות כוסמת ירוקה אורגנית.  

משרים במים לכול הלילה, כך שהמים יהיו גבוהים מהכוסמת ב3 סנטימטראחרי ההשריה, טוחנים היטב במג'ימקס עד שמתקבלת הקצפה טובה.

מטפיחים לעוד שלוש שעות בכיסוי במגבת.

מוסיפים שמן זית, מלח, זרעים ואגוזים (מה שבא ואוהבים).

יוצקים לתבנית אינגליש קייק

אופים ל30-40 דקות בתנור חם 200 מעלות

בתיאבון!

תבשיל חצילים ועגבניות

קילו עגבניות אשכול יפות.
קילו וחצי חציל
שני בצלים חתוכים לקוביות
6 שיני שום
כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה מעושנת
מלח פלפל
שמן זית.
4 ענפים של אורגנו/ טימין
מחממים תנור על 180 מעלות
חותכים את החציל לקוביות ואת העגבניות לסירות משמנים ומכניסים לתנור עד השחמה.
מטגנים במחבת רחבה בהרבה שמן זית איכותי בצל ואת השום, רגע לפני שמשחים מכניסים את שאר חומרי הגלם, מטגנים כדקה ואז מוסיפים את החצילים והעגבניות, מוסיפים כוס מים ומבשלים עד שכמעט וכל הנוזלים התאדו.

אטריות סובה כסלט קר עם היזיקי

חבילות אטריות סובה-כוסמת חצי חבילת טופו 5 פטריות שומפניון קולורבי גזר רבע כוס של אצות היזיקי בצל ירוק חופן עלי כוסברה 4 עלי בזליקום חצי אצבע גינ'גר טרי 2 כפות שמן שומשום 2 כפות שמן זית לימון סחוט 3 כפות רוטב סויה לימה רבע כפית פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מבשלים את אטריות הסובה בסיר עם מים רותחים למשך 5 דקות, שימו לב לא לבשל מעבר לזמן הנדרש, שוטפים היטב במים קרים . משרים את האצות למשך רבע שעה במים קרים, שוטפים היטב ומשאירים להתייבש למשך רבע שעה. חותכים את הטופו לקוביות ומקפיצים במחבת נפרד יחד עם קארי ומלח ופלפל שחור עד שהטופו נהיה פריך מכל הצדדים. או משרים במרינדה של: כף זעתר ,כף שמן זית, רבע כפית מלח גס ,כף רוטב סויה. גוררים את הגזר והקולרבי לחוטים ומערבבים יחד עם האטריות והטופו, קוצצים את כל צמחי התבלין ,ומצרכי הרוטב, מוסיפים לסלט אטריות סובה ומגישים.

המתכון והצילום לקוחים מתוך הספר רב המכר של אביטל סבג –"חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-גפן

צילמה :מיכל לנרט

ניתן לרכוש את הספר במחיר מיוחד בסדנאות של פליי סטייל בוטיק בהן אביטל מצטרפת כשפית .

close

let's be friends

הירשמו לניוזלטר ותהיו הראשונים לשמוע על אירועים חדשים והטבות מיוחדות לחברים בלבד. מבטיחות לשלוח רק דברים שווים ולא להציק 😊

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

× היי, נשמח לעזור!