לפי האיורוודה, הרפואה ההודית העתיקה שמשלימה את היוגה, המזון הוא קדוש והגוף הוא מקדש.
כך גם בריטריטים שלנו, אוכל משובח ומזין הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה.
האוכל הוא צמחוני וטבעוני, איכותי, בריא וטעים.
המבשלות המופלאות שלנו בוחרות חומרי גלם אורגניים עונתיים וטריים מחקלאים מקומיים ורוקמות מהם קסמים במטבח, אשר משלימים את החוויה הכוללת של כל סדנה.
את האהבה והיצירה תחושו בכל ביס.
בערב שישי, כולם מתלבשים בלבן חגיגי לכבוד ארוחת שבת מזינה ומשובחת.
לפני כל סדנה, אנו אוספות מהמשתתפים אלרגיות ורגישויות, כך שלכל אחד ואחת יהיו מגוון אלטרנטיבות לבחירה.
בינתיים, מוזמנים להתפנק עם מתכונים בריאים וטעימים בהשראת הריטריטים שלנו.
2 כוסות כוסמת ירוקה אורגנית.
משרים במים לכול הלילה, כך שהמים יהיו גבוהים מהכוסמת ב3 סנטימטראחרי ההשריה, טוחנים היטב במג'ימקס עד שמתקבלת הקצפה טובה.
מטפיחים לעוד שלוש שעות בכיסוי במגבת.
מוסיפים שמן זית, מלח, זרעים ואגוזים (מה שבא ואוהבים).
יוצקים לתבנית אינגליש קייק
אופים ל30-40 דקות בתנור חם 200 מעלות
בתיאבון!
קילו עגבניות אשכול יפות.
קילו וחצי חציל
שני בצלים חתוכים לקוביות
6 שיני שום
כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה מעושנת
מלח פלפל
שמן זית.
4 ענפים של אורגנו/ טימין
מחממים תנור על 180 מעלות
חותכים את החציל לקוביות ואת העגבניות לסירות משמנים ומכניסים לתנור עד השחמה.
מטגנים במחבת רחבה בהרבה שמן זית איכותי בצל ואת השום, רגע לפני שמשחים מכניסים את שאר חומרי הגלם, מטגנים כדקה ואז מוסיפים את החצילים והעגבניות, מוסיפים כוס מים ומבשלים עד שכמעט וכל הנוזלים התאדו.
המתכון והצילום לקוחים מתוך הספר רב המכר של אביטל סבג –"חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-גפן
צילמה :מיכל לנרט
ניתן לרכוש את הספר במחיר מיוחד בסדנאות של פליי סטייל בוטיק בהן אביטל מצטרפת כשפית .